5 beneficii nutriționale ale tărâțelor de psyllium

5 beneficii nutriționale ale tărâțelor de psyllium
Tărâțele de psyllium au devenit în ultimii ani un ingredient foarte utilizat în lumea nutriției datorită proprietăților sale benefice asupra organismului uman. Acesta provine din semințele plantei Plantago ovata, o plantă originară din India și este folosit de secole în medicina tradițională pentru tratarea diverselor afecțiuni. În prezent se găsește în numeroase produse alimentare și suplimente care îți dau energie și care te ajută din punct de vedere nutrițional.
 

Ajută la controlul greutății și promovează sănătatea digestivă

Ingredientul are un conținut ridicat de fibre solubile, care se umflă în stomac odată ingerate, oferind o senzație de sațietate mai rapidă și prelungită. Acest lucru poate contribui la reducerea aportului caloric și la menținerea unei greutăți sănătoase. Totodată, fibrele pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat, prevenind constipația și alte probleme digestive.
 

Reglează nivelul colesterolului și stabilizează nivelul glicemiei

Conform studiilor, consumul de tărâțe de psyllium poate contribui la reducerea nivelului colesterolului LDL, cunoscut ca fiind colesterolul rău și la creșterea nivelului colesterolului HDL, cel bun, protejând astfel sănătatea cardiovasculară. Fibrele solubile din tărâțe pot contribui la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, încetinind absorbția de glucoză în sistemul digestiv, aspect benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru cele predispuse la hiperglicemie.
 

Contribuie la detoxifierea organismului și îmbunătățește funcția imunitară

Consumul de tărâțe de psyllium este cunoscut pentru capacitățile sale în detoxifierea organismului prin absorbția și eliminarea toxinelor acumulate în tractul digestiv. Ingredientul poate contribui la întărirea sistemului imunitar datorită efectului său prebiotic asupra florei intestinale. Astfel, organismul tău va fi gata să lupte mai eficient împotriva infecțiilor și bolilor.
 

Menține sănătatea pielii și îmbunătățește starea generală de sănătate a inimii

Fibrele solubile te pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii. Un sistem digestiv eficient este esențial pentru prevenirea acneei și a altor probleme dermatologice. Prin reducerea nivelului colesterolului și prin reglarea tensiunii arteriale, tărâța de psyllium contribuie la diminuarea riscului de boli cardiovasculare precum atacul de cord sau accident vascular cerebral.
 

Ajută la prevenirea cancerului de colon și sprijină absorbția nutrienților


Datorită efectului în accelerarea tranzitului intestinal, ingredientul poate contribui la reducerea riscului de cancer de colon. Fibrele solubile facilitează eliminarea substanțelor potențial cancerigene din organism și ajută la menținerea integrității mucoasei intestinale. Totodată, tărâța ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților în intestinul subțire, contribuind pe această cale la o alimentație echilibrată și sănătoasă. Un aport adecvat de nutrienți poate preveni deficiențele nutriționale și poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

La eNutrio îți punem la dispoziție o gamă largă de produse pe bază de tărâțe de psyllium, ideale atât în procesul de slăbire sau pur și simplu pentru cei care își doresc să ducă o viață mai sănătoasă. Cu ajutorul ingredientelor potrivite, poți începe să te bucuri din nou de energie debordantă și de o stare de bine de excepție, așa că acum este momentul perfect să îți achiziționezi un pachet de tărâțe de psyllium! Descoperă toate produsele pe care ți le propunem!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!