Durata de livrare: 1
Reduceri de Cantitate | ||||
---|---|---|---|---|
De la | Discount | Pret / buc | Economisesti | |
4 buc | -3% | 175,56 Lei | 21,72 Lei | + |
8 buc | -5% | 171,94 Lei | 72,40 Lei | + |
ulei de masline extravirgin. Provine din agricultura ecologica.
Uleiul de masline "spuma uleiurilor" are un continut foarte scazut de acizi grasi liberi de 0,2 - 0,6% si convinge prin aroma sa si mireasma de fructe coapte. Ulei obtinut prin scurgere, fara centrifugare si presare! PRESAT LA RECE!!!
Intrebuintare:
Ideal pentru antipasto, salate, meniuri mediteranene, acest ulei este prea valoros pentru prajeli.
Puternic intensiv, plin de aroma.
Origine si fabricare:
Maslinele pentru pretiosul nostru ulei obtinut prin scurge “Spuma uleiurilor” sunt cultivate ecologic de generatii intregi de catre familia NUNEZ DE PRADO din Andaluzia. In acesta regiune traditionala de crestere a maslinelor din centrul Spaniei, maslinele sunt recoltate manual, spalate manual si transportate imediat la apropiata presa din Santa Lucia. Uleiul obtinut prin scurgere nu se obtine prin presarea maslinei, ci mai degraba prin macinarea intregii masline pe o piata de moara pana cand se obtine o pasta care mai apoi este transportanta la o presa spiralata. Aici uleiul se scurge incet prin inertia proprie fiind ulterior decantat. Fara sa mai fie apoi filtrat acesta este imbuteliat, iar fiecare sticla este sigilata cu un dop de pluta si se aplica o eticheta numerotata. Obtinut pe cale naturala, “Spuma uleiurilor” este o adevarata comoara.
Interesant:
“Spuma uleiurilor” vrajeste prin aroma sa intensa si prin mirosul sau fructos. Atunci cand este proaspat poate avea un gust foarte puternic. Ca toate uleiurile de masline si uleiul nostru obtinut prin scurgere devine odata cu timpul mai fin si isi pierde odata cu inaintarea in varsta din asprime. Pentru temperaturile ridicate, cum ar fi coacerea, acest ulei este foarte potrivit.
Toate uleiurile de masline extra virgine sunt de cea mai inalta calitate si corespund urmatoarelor criterii:
- Ele contin cel mult 0,8g/100g acizi grasi liberi;
- Ele se obtin exclusiv din masline culese manual;
- Maslinele sunt transportate imediat dupa recoltare la presele de ulei si acolo acestea sunt presate imediat in asa fel incat maslinele sa nu se deterioreze si sa nu li se mareasca continutul de acizi grasi liberi;
- Acestea nu sunt extrase, rafinate sau combinate cu alte uleiuri;
- Ele sunt din punct de vedere senzorial precise(criteriu pozitiv pentru uleiurile de masline extra virgine: fructos, amarui, aspru) si provin din agricultura biologica controlata sau detin nivelul calitativ Demeter, sau provin partial din origini controlate sau culturi geografice protejate
Greutate: 500