Durata de livrare: 24-48 ore
zahar pudra*, agent gelatinizant: agar agar (E406)*, pudra*de sfecla rosie, acidifiant: crema de tartru (tartrar de monopotasiu E 336). *provin din agricultura ecologica.
Agar agarul este un extract uscat si purificat obtinut din diferite specii de alge rosii.
Un plic este suficient pentru ¼ litri de lichid. Ideal pentru ornarea prajiturilor cu fructe sau a torturilor.
Mod de preparare: se amesteca bine continutul plicului cu lichid rece, dupa care se lasa la hidratat (/deoparte) pentru putin timp. Se pune pe foc, se fierbe timp de 2 minute, amestecand in continuu. Se lasa la racit timp de 15 minute. Agar agarul gelifiaza doar cand se racesste. (numa de la 40 de grade Celsius). Dupa finalizarea timpului de racire (cca. 60 de minute ) agarul este complet solid. Turnati gelatina din oala, folosind o lingura ( incepand din mijlocul oalei) si uniformizati-o pe prajitura. Atentie ! Fructele acide pot afecta capacitatea de intarire. Pentru a evita inmuierea blatului se recomanda sa se presara ceva intaritor de frisca.
Greutate: 20