Durata de livrare: 1
produse obtinute prin macinarea secarei integrale*, starter de maia de secara*. *provine din agricultura ecologica.
Pentru prepararea unei paini cu gust specific acrisor din maia de secara. Se adauga doar drojdie si este gata de introdus in cuptor. Rezulta aprox. 1,5 kg de paine.
Maiaua bio din extract de secara de la Biovegan este un ferment natural ideal pentru paine de casa cu gust autentic si textura aerata. Obtinuta din secara ecologica fermentata, maiaua ofera o dezvoltare lenta a aluatului si un profil aromatic complex – exact cum cere traditia painii artizanale.
Perfecta pentru paine neagra, integrala sau cu seminte, aceasta maia este o alternativa curata la drojdia clasica, fara aditivi sau ingrediente artificiale.
Redescopera gustul autentic al painii cu un ingredient bio simplu, dar esential.
Paine din aluat acrisor de secara
Ingrediente: 1 plic de extract din maia naturala de secara Biovegan, 700 g faina de grau sau tarate de grau, 300 g faina se secara sau tarate de secara, 2 plicuri de drojdie BIO Biovegan (18 g), 2 lingurite de sare, 750 ml apa calduta.
Preparare: Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga apoi apa si se framanta foarte bine. Compozitia se lasa 2 ore acoperita intr-un loc cald la dospit. Apoi se framanta inca o data bine si se pune intr-o forma de copt unsa in prealabil. Se pune in cuptorul rece, insotita de un castron cu apa. Se coace la temperatura de 180 – 200 ° C timp de aprox. 80 minute. Se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa la racit.
Sfatul lui Käthe: Rafinati painea dumneavoastra adaugand in aluat 100 g ceapa calita, 100 g seminte de in, 100 g diferite nuci sau 1 lingura de condimente pentru paine.
Greutate: 30